Abcoude

Abcoude ligt net onder Amsterdam, midden in het groene polderlandschap. Een charmant dorp met een beschermd dorpsgezicht door de vele fraaie en authentieke woonhuizen en gebouwen. Abcoude heeft goede voorzieningen, zoals winkels, scholen, sportverenigingen, restaurants en cafés. Bij zonnig weer zijn de terrassen aan de Angstel goed gevuld en is het zien en gezien worden. Ieder jaar is de ‘Abcouder Feestweek’ met de bekende paardenmarkt en kermis. Bovendien is Amsterdam slechts 10 minuten rijden en zijn ook die voorzieningen binnen handbereik.

Bootje varen

Rond Abcoude doorsnijden authentieke riviertjes, zoals de Winkel, de landerijen. Met de boot vaart u via het Abcoudermeer en de Amstel zo naar Amsterdam. En via het Gein naar de Vecht en zelfs naar het IJmeer. Ook een mooie route om langs te fietsen.

Alles dichtbij

Vanuit Abcoude bent u met de auto in 10 minuten in Amsterdam en Amstelveen. En binnen een halfuur in Utrecht. Het eigen NS-station en twee streekbussen bieden u vanuit Abcoude ook snelle verbindingen met Amsterdam, Utrecht en andere omliggende plaatsen.

Leave a Reply