Nieuwbouwwijk Land van Winkel verwelkomt eerste bewoners

Deze week nemen de eerste bewoners hun intrek in hun nieuwe woningen in Land van Winkel. Tegelijkertijd plant de gemeente De Ronde Venen de eerste bomen en struiken in de nieuwe woonwijk.

Wethouder Moolenburgh: ‘Een bijzonder moment, een bijzonder project. Ik herinner mij nog dat de eerste verkoopmanifestatie voor Land van Winkel in december 2014 meer dan 300 belangstellenden trok. Begin januari 2015 startten we met de verkoop van de eerste kavels. Mensen stonden toen bijna 50 uur bij het gemeentehuis te wachten tot ze een optie konden nemen. Binnen een half uur was 80% van alle kavels uit de eerste fase in optie uitgegeven. Met Land van Winkel sluiten we kortom mooi aan bij de aanwezige behoefte.”

Groene wijk
Naast de verwelkoming van de eerste bewoners in de nieuwe wijk, brengt de gemeente ook direct de eerste beplanting aan. Langs de rand van de nieuwe wijk plant de gemeente wilgen. Op de verschillende eilanden komen loofbomen zoals zomereiken, beuken, lindes en diverse struiken van vlier, wegedoorn en hazelaar. Komend voorjaar 2017 zaait de gemeente de gras- en bloemmengsels in.  

Land van Winkel
In totaal worden circa 200 woningen gerealiseerd in Land van Winkel. Een wijk met een wijds dorps karakter, veel groen en gevarieerde woningen die passen in de landelijke sfeer van Abcoude en het omliggende landschap. De bouw van de eerste 13 woningen in de Baronie startte in februari 2016 en half april 2016 van de 22 woningen in De Dorpse Buurt. Gevolgd door bouw op de eerste vrije kavels. De overige woningen en vrije kavels worden in fasen verkocht. Groenwest bouwt momenteel 39 woningen in het Dorpse Hart.