Nieuwe huurders Land van Winkel kijken uit naar hun nieuwe huis

Nieuwe huurders Land van Winkel kijken uit naar hun nieuwe huis

Samantha Looijen uit Abcoude kan haar geluk niet op. Zij is een van de 39 nieuwe huurders in Land van Winkel, Abcoude. De sociale huurwoning van woningcorporatie GroenWest die zij daar gaat bewonen, past goed bij haar. Samen met haar zoontje woont ze straks dichtbij haar ouders die ook vaak oppassen. Het nieuwe huis ligt bovendien tegenover een plantsoen met kinderspeelplaats. “Ik ben blij keer tien”, vertelt zij, terwijl ze de keuzes voor de keuken bekijkt.

Samantha woont nu nog bij haar ouders in. Deze zomer kan zij haar nieuwe woning betrekken en samen met haar zoontje van de ruime tuin genieten. Toen ze hoorde dat ze de woning kreeg, kon haar geluk niet op: “Mijn dag kon niet meer stuk”. Nu heeft ze alweer meer beeld hoe haar woning eruit gaat zien. Samen met de verhuurmakelaar van GroenWest heeft ze haar keuzes voor keuken en verdere uitvoering bepaald. Karin Verdooren, directeur-bestuurder van GroenWest: “We vinden het belangrijk om, als dat mogelijk is, bij nieuwbouw de nieuwe bewoners keuzes te bieden. Zo kunnen ze zelf kiezen voor bijvoorbeeld de look van de keuken. Je nieuwe woning wordt daardoor meer van jou.”

Verhuur fase twee volgt in  de zomer
Woningcorporatie GroenWest bouwt in Abcoude 39 eengezinswoningen in  de eerste fase van het plan Land van Winkel. Deze zijn nu allemaal verhuurd. Maar de bouw telt twee fases. In de tweede fase worden elf appartementen en tien ruime eengezinswoningen gerealiseerd. De woningen zijn allemaal energiezuinig uitgevoerd. De bouw zal naar verwachting rond de zomervakantie starten. Een precieze startdatum is nu nog niet bekend, dit is namelijk afhankelijk van de verlening van de benodigde vergunningen.

Bent u geïnteresseerd?
GroenWest adverteert de woningen deze zomer rond de start bouw op WoningNet. Een inschrijving bij WoningNet is vereist om in aanmerking te komen voor een woning in fase twee. U kunt zich via www.groenwest.nl aanmelden voor een nieuwsbrief over fase twee. Dan ontvangt u tijdig  informatie over de datum waarop GroenWest de advertentie op WoningNet publiceert. GroenWest plaatst vooraf ook een aankondiging op haar eigen website en in de lokale huis-aan-huisbladen.