Start bouw ‘De Wetering met Erven’

Start bouw De Wetering met Erven

Op donderdag 8 juni 2017 is de start van de bouw van de derde fase ‘De Wetering met Erven’ in nieuwbouwproject Land van Winkel in Abcoude officieel gevierd.

Wethouder David Moolenburgh van gemeente De Ronde Venen en directeur Mark van Doorn van Projectontwikkelaar Janssen de Jong stonden samen met de nieuwe kopers en betrokkenen stil bij dit heugelijke moment.

Mark van Doorn: “Binnen het deelgebied De Wetering met Erven wordt een landelijke sfeer gecreëerd, waarbij de woningen rond erven omzoomd door groene erfafscheidingen bij elkaar komen. De architectuur van de huizen is ‘landelijk modern’ te noemen. In deze fase met totaal 18 woningen zijn maar liefst vijf gerenommeerde architectenbureaus (LEVS, FARO, Hilberink Bosch, Bedaux de Brouwer en Visser en Bouwman) betrokken. Hierdoor ontstaat er een spannend, hoogwaardig en zeer divers architectuurbeeld.”

David Moolenburgh: “Het project Land van Winkel loopt voorspoedig en komt nu echt tot leven. De bouw van de eerste fase, 13 woningen in de Baronie, startte in februari 2016. Half april 2016 volgde de bouw van fase twee, 22 woningen in De Dorpse Buurt en de verkoop van de vrije-kavels uit fase twee. De eerste bewoners in Land van Winkel konden we verwelkomen in december 2016. GroenWest bouwt momenteel 39 woningen in het Dorpse Hart (fase twee) en we beginnen nu met de bouw van fase 3 ‘De Wetering met Erven’. Met Land van Winkel sluiten we kortom mooi aan bij de aanwezige behoefte op de woningmarkt.”

Land van Winkel
In totaal worden circa 200 woningen gerealiseerd in Land van Winkel. Een wijk met een weids en dorps karakter, veel groen en gevarieerde woningen die passen in de landelijke sfeer van Abcoude en het omliggende landschap. De eerste beplanting in Land van Winkel is inmiddels aangelegd. Langs de rand van de nieuwe wijk plant de gemeente wilgen. Op de verschillende eilanden komen loofbomen zoals zomereiken, beuken, lindes en diverse struiken van vlier, wegedoorn en hazelaar.